Napokon LNG Hrvatska

Bez autora
Jun 01 2010

Plinacro i HEP osnovali su trgovačko društvo LNG Hrvatska d.o.o. Ta bi tvrtka trebala preuzeti 11-postotni udio u međunarodnom Adria LNG konzorciju. Sada napokon mogu početi pregovori oko ulaska te tvrtke u konzorcij Adria LNG. Taj je konzorcij osnovan još 2007. Od 2009. članovi društva su europske energetske kompanije E.ON Ruhrgas (Njemačka), Total (Francuska), OMV (Austrija) i Geoplin (Slovenija). LNG Hrvatska d.o.o. trebao bi imati 11 posto, a INA je u pregovorima za 14-postotni udjel u konzorciju. Predsjednik Uprave novoosnovane tvrtke je Goran Frančić, direktor sektora razvoja tvrtke Plinacro, a član Uprave Dubravko Lukačević, koji je član Uprave HEP-a. Prema osnivačkom ugovoru, svaki od partnera u tvrtki sudjeluje u ravnomjernom udjelu 50:50 posto.

Napokon LNG HrvatskaPlinacro i HEP osnovali su trgovačko društvo LNG Hrvatska d.o.o. Ta bi tvrtka trebala preuzeti 11-postotni udio u međunarodnom Adria LNG konzorciju.

Sada napokon mogu početi pregovori oko ulaska te tvrtke u konzorcij Adria LNG. Taj je konzorcij osnovan još 2007. Od 2009. članovi društva su europske energetske kompanije E.ON Ruhrgas (Njemačka), Total (Francuska), OMV (Austrija) i Geoplin (Slovenija). LNG Hrvatska d.o.o. trebao bi imati 11 posto, a INA je u pregovorima za 14-postotni udjel u konzorciju.

Predsjednik Uprave novoosnovane tvrtke je Goran Frančić, direktor sektora razvoja tvrtke Plinacro, a član Uprave Dubravko Lukačević, koji je član Uprave HEP-a. Prema osnivačkom ugovoru, svaki od partnera u tvrtki sudjeluje u ravnomjernom udjelu 50:50 posto.

Predsjednik Uprave Plinacroa rekao je kako je njima primarni interes u projektu izgradnja i operiranje plinovodima za prijenos ukapljenog plina s Krka na kopno i dalje prema konačnim odredištima.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik